مقدمه
موسسه خیریه “کمک” به عنوان یک سازمان پیشگام در حمایت از کودکان بیپناه و توانمندسازی زنان، خود را ملزم به رعایت بالاترین استانداردهای رفتار حرفهای در مقابل نیروهای داوطلب خود میداند. رعایت اصول اخلاقی از مهمترین فعالیتهای این موسسه است و موفقیت ما در جامعه، هم به عنوان فرد و هم سازمان، مرهون حس اعتماد و خوشنامی است که بین ذینفعان خود داریم.
لزوم نظارت بر فعالیت و رفتارهای داوطلبان
داوطلبان علاوه بر آنکه به موسسه کمک میکنند، میتوانند بخشی از رزومه و سابقه کاری و شغلی خود را تحت عنوان کار داوطلبانه به همکاری خود با موسسه اختصاص دهند. علاوه بر این، پس از عضویت، فرد در هر لحظه و در هرجا به عنوان نماینده موسسه شناخته خواهد شد. با توجه به این موارد، لازم است تا رفتار و اخلاقیات فرد رصد گردد.
مقررات
- اصول اخلاقی: داوطلب باید به اصول اخلاقی متعهد باشد. خوشرویی، فروتنی، متانت، مسئولیتپذیری، پاسخگویی، مدیریت زمان، صبر و بردباری، سختکوشی، نظم و انضباط، اخلاق نیک، وجدان کاری، امانتداری و صداقت در گفتار و رفتار و… همگی از صفات لازم و ضروری است.
- ممنوعیت دریافت حقالزحمه: تمامی فعالیتهای داوطلب با مقاصد خیرخواهانه انجام خواهد شد. لذا داوطلب، هیچگونه حقوق، مزایا و حقالزحمهای در ازای ارائه خدمات، دریافت نخواهد کرد؛ مگر در موارد خاص و به تشخیص مدیران موسسه.
- گزارشدهی: گزارشدهی به افراد تعیین شده از پرسنل سازمان و یا داوطلبان دیگر به عنوان مسئول مستقیم در زمان مقرر الزامی است.
- حضور در زمان و مکان مقرر: داوطلب موظف است در زمان و مکان مقرر حضور یابد و در صورت عدم امکان حضور تا 24 ساعت پیش از زمان تعیین شده جهت شروع فعالیت بایستی عدم حضور خود را به دبیر کمیته و یا مسئول مستقیم فعالیت اطلاع دهد. (به استثنای رخداد و موارد ضروری و غیرقابل پیشبینی)
- شرکت در دورههای آموزشی: شرکت در دورههای آموزشی، جلسه توجیهی و جلسات دورهای کمیتهها ضروری است مگر با هماهنگی قبلی با مسئول اجرای طرح داوطلبان و دبیر کمیته مربوطه.
- حفظ احترام به همه گرایشها: به یاد داشته باشیم که ما به عنوان نماینده موسسه خیریه در مراسمهای مختلف حضور داریم که افراد زیادی با عقاید متفاوت در آن شرکت میکنند. بنابر این، حفظ احترام تمامی گرایشهای عقیدتی، سیاسی، مذهبی و قومی لازم و ضروری است.
- شفافیت در اطلاعات: داوطلبان باید تمامی اطلاعات مربوط به امور و فرآیندهای فعالیتهای خود را به طور شفاف در چارچوب مقررات و ضوابط در اختیار دبیران و مسئولان مستقیم خود قرار دهند.
- مسئولیتپذیری فردی: داوطلبان مسئولیت تصمیمات و اقدامات خود را برعهده گرفته و در مورد آنها به کمیته انظباطی و مراجع ذیصلاح پاسخگو هستند.
- ممنوعیت استفاده از جایگاه برای منافع شخصی: داوطلبان نباید از اختیارات و جایگاه داوطلبی خود در جهت منافع شخصی یا گروه خاصی استفاده نمایند. اختیارات داوطلبان فقط باید برای انجام وظایف سازمانی و در جهت مصالح موسسه به کار گرفته شوند.
- رعایت اصول اخلاقی در جمعآوری کمکهای مالی: رعایت اصول اخلاقی در معرفی موسسه و بیان اهداف آن به خیرین، جهت جمعآوری منابع مالی و کمکهای مردمی باید صورت گیرد. (پرهیز از هرگونه بزرگنمایی و فریبکاری در بیان اهداف، مقاصد، روشهای کاری و معرفی موسسه هنگام جمعآوری کمکهای مالی و جذب سرمایه).
- ممنوعیت کلاهبرداری: کلاهبرداری و یا سوءاستفاده از نام و عنوان موسسه اکیداً ممنوع میباشد و از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.
کمیته رسیدگی به تخلف
لازم به ذکر است براساس مواد مذکور در صورت هرگونه تخطی فرد یا گروهی از داوطلبان، جلسه کمیته انظباطی به منظور رسیدگی به تخلف صورت گرفته، مرکب از اعضای زیر تشکیل خواهد شد:
- ناظرین اجرای طرح: منصور دهقان و سمیرا قربانی
- مسئول اجرای طرح: محدثه علیزاده
- دبیر کمیته مربوط به تخلف صورت گرفته به نمایندگی از مسئولین کمیته (دبیر موظف است پیش از حضور در جلسه کمیته انظباطی مدارک و مستندات مربوط به تخلف فرد متخاطی را تجمیع کرده و در جلسه کمیته انظباطی آن مدارک را جهت بررسی در اختیار دیگر اعضا قرار دهد.)
رای کمیته انظباطی و نحوه ابلاغ آن به فرد متخلف
تصمیمات کمیته انضباطی در پنج نسخه تنظیم و به ترتیب زیر ابلاغ میگردد:
- یک نسخه برای ابلاغ به خود فرد
- یک نسخه برای اطلاع مسئولین کمیتهای که فرد در آن عضویت دارد و تخلف در آن صورت گرفته است.
- یک نسخه برای ضبط در بایگانی کمیته انظباطی
- یک نسخه برای ضبط در پرونده داوطلبی فرد
- یک نسخه برای پیگیری قضایی (درصورتی که تخلف حائز اهمیت رسیدگی قانونی و قضایی باشد.)